BIO NASIONA NA KIEŁKI FASOLI MUNG LEGUTKO 30g
towar niedostępny
Opis
BIO NASIONA NA KIEŁKI FASOLI MUNG LEGUTKO 30g

Fasola Mung na kiełki - zalety
✅ Kiełki gotowe do spożycia po kilku dniach.
✅ Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin.
✅ Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych.
✅ Wyprodukowano je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.
✅ Produkt naturalny - nie zawiera nasion GMO.
✅ Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzanego w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.
Przygotowanie kiełków w kiełkownicy
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie kilku dni.
✅ Umyj wszystkie elementy kiełkownicy.
✅ Ustaw naczynie na równej powierzchni i osadź na nim sitko, zamykając pudełko.
✅ W zamknięte naczynie wlej taką ilość wody, aby jej lustro znajdowało się powyżej siatki.
✅ Opłucz nasiona, możesz też namoczyć je przez 2-3 godziny.
✅ Rozmieść nasiona równomiernie na szalce.
✅ Wymieniaj wodę w naczyniu 1-2 razy dziennie, wlewając ją przez dziurkę w siatce.
✅ Gdy nasiona wypuszczą korzenie - zmniejsz ilość wody w naczyniu.
✅ Najlepsze będzie jasne i ciepłe stanowisko, ale unikaj bezpośredniego nasłonecznienia.
✅ Kiełki są gotowe do spożycia, gdy osiągną 3-5 cm.
✅ Elementy kiełkownicy myj dokładnie po każdym zbiorze, można myć w zmywarce.

⭐ Kiełkownice możesz zakupić na naszych aukcjach. ⭐
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.