FASOLA SZPARAGOWA ZIELONA KARŁOWA JAGA NASIONA 40g

Sztuk w magazynie: 28
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,95 zł 4.95
bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: W. Legutko
Kod produktu: 193779010

Opis




NASIONA FASOLI SZPARAGOWEJ ZIELONEJ KARŁOWEJ JAGA









  • Gramatura: 40 g nasion w opakowaniu
  • Producent: W. Legutko

















Jak wygląda fasola szparagowa Jaga?

▶ Karłowa zielona fasola francuska "Jaga" (Phaseolus vulgaris) to wydajna odmiana, produkująca smaczne, bezwłókniste, proste i smukłe strąki o regularnym kształcie i wielkości, o długości 15 - 17 cm. Składają się one z delikatnych, miękkich ścian bez twardych nitek i łusek.

▶ Plony fasoli odmiany Jaga można spożywać bezpośrednio po krótkim gotowaniu, ale także świetnie nadają się do zamrażania. Fasola Jaga charakteryzuje się dobrą kondycją i silnym wzrostem, a strąki tej odmiany są wyraźnie widoczne i łatwe do zebrania.












Jak siać fasolę szparagową?

✅ Nasiona fasoli Jaga można siać bezpośrednio do gruntu pod koniec wiosny i na początku lata. Siew można powtarzać co tydzień aż do końca czerwca, aby przedłużyć zbieranie do wczesnej jesieni.

✅ Pierwsze strąki będą gotowe do zbioru w pierwszej połowie sierpnia.

✅ Zielona fasola lubi słoneczne stanowiska oraz przepuszczalną, wilgotną, ale nie przemoczoną glebę o lekko kwaśnym lub neutralnym odczynie.

✅ To doskonała roślina warzywna do uprawy jako plon pośredni po wczesnej sałacie lub rzodkiewce.

✅ Apetyczne, zielone strąki fasoli Jaga są nie tylko smaczne, ale także bardzo odżywcze. Zielona fasola dostarcza duże ilości doskonale przyswajalnego białka roślinnego, jest bogata w magnez, potas, fosfor i inne mikroelementy oraz witaminy, zwłaszcza z grupy B.




Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Waluty
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl