DYNIA MAKARONOWA WARSZAWSKA NASIONA 2g

Sztuk w magazynie: 20
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,70 zł 2.70
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: W. Legutko
Kod produktu: 192511731

Opis




DYNIA MAKARONOWA WARSZAWSKA NASIONA









  • Gramatura: 2 g
  • Producent: W. Legutko











Jak wygląda dynia makaronowa Warszawska?

Odmiana ustalona. Rośliny o krzaczastym pokroju, wytwarzają 6-8 owalnych lekko wydłużonych owoców, o skórce początkowo zielonej, późnej żółtej.

Dynia makaronowa właściwości

Dynia makaronowa to warzywo o niskiej kaloryczności, które jest źródłem cennych mikroelementów, takich jak żelazo, fosfor i wapń, a także witamin, zwłaszcza witaminy A. Dzięki obecności błonnika, dynia sprzyja utrzymaniu właściwej wagi i pobudza perystaltykę jelit. Ponadto, ma lekko moczopędne działanie i jest niskowęglowodanowa.












Jak gotować dynię makaronową?

Miąższ dojrzałych owoców pod wpływem krótkiego gotowania rozpada się na makaron (spaghetti) doskonały do zapiekania.

Aby przygotować dynię makaronową, należy najpierw ugotować ją w całości w dużym garnku przez około 40 minut. Gdy dynia będzie gotowa, przekroić ją na pół, usunąć gniazdo nasienne, a następnie oddzielić miąższ, który składa się z cienkich nitek. Dla jednej porcji zalecana jest połowa dyni.












Wysiewanie dyni makaronowej Warszawskiej

✅ Wysiew nasion do gruntu w pierwszej połowie maja w rozstawie 1 x 1 m, po 2-3 nasiona w jednym miejscu na głębokość 2-3 cm.

✅ Po wzejściu pozostawić jedną roślinę w punkcie.

✅ Zbiór w październiku po zżółknięciu owoców.




Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Waluty
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl